پنج دلیل مهم برای خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس – با نزدیک شدن به تاریخ عرضه کنسولهای نسل نهمی بازیهای ویدئویی، بسیاری از کاربران هنوز هم برای انتخاب دستگاه مورد نظر خود به یک نظر نهایی نرسیدهاند. به همین دلیل است که امروز، تصمیم گرفتهایم تا ابتدا دلایلی که برای خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس یا کنسول ایکس باکس سری اس وجود دارد را با شما کاربران درمیان بگذاریم. با زیپ فا همراه باشید.
با وجود رقابت سنگین بین دو شرکت سونی و مایکروسافت برای جذب طرفداران، هر دو کمپانی گزینههای مناسبی را در اختیار کاربران قرار دادهاند. سونی بازیهای انحصاری و دو مدل دیجیتال و دیسکخور از کنسول پلی استیشن 5 را معرفی کرده است؛ درحالی که مایکروسافت، دو کنسول با قیمتها و سختافزار متفاوت را در دسترس کاربران قرار خواهد داد.
پیشفروش دو کنسول ایکس باکس سری ایکس و کنسول ایکس باکس سری اس که چند روز پیش شروع شده بود، به سرعت به حد خود رسید و تمامی کنسولهای در نظر گرفته شده فروش رفتند. البته مایکروسافت درباره افزایش تولید این کنسول خبر داده، اما به نظر شما بهترین دلیلها برای خرید این دو کنسول کداماند؟ چه ویژگیهایی باعث جذب کاربران به خرید کنسول ایکس باکس سری ایکس و سری اس میشود؟
برنامه مایکروسافت برای نسل نهم، اضافه کردن یک اکوسیستم جامع تحت عنوان ایکس باکس گیم پس، از اکثر عناوینی است که به صورت انحصاری و غیر انحصاری برای کنسولهای مختلف ایکس باکس عرضه شدهاند.
اگر از نحوه عملکرد این سرویس اطلاعی ندارید، برای شروع بهتر است اشاره کنیم که پس از عرضه کنسولهای نسل نهمی مایکروسافت، حدود ۱۰۰ بازی برای دارندگان آن در دسترس قرار خواهند گرفت. همچنین عناوین انحصاری مانند بازی Halo: Infinite نیز در این سرویس وجود خواهند داشت.
به علاوه، طبق صحبتهای اخیر مدیر ایکس باکس، فیل اسپنسر، ظاهرا قرار است تا عناوین شرکت الکترونیک آرتس (EA) نیز به زودی به کتابخانه بازیهای این سرویس اضافه شوند که خود، باعث جذب طرفداران بسیاری خواهد شد.
افرادی که این سرویس را ماهانه به قیمت ۱۰ دلار خریداری میکنند، دسترسی کامل به تمامی عناوین گفته شده را خواهند داشت.
همینطور با پرداخت تنها ۴ دلار بیشتر، میتوانید سرویس خود را به گیم پس آلتیمیت ارتقا دهید تا قابلیت اجرای بازیهای ایکس باکس در گوشیهای اندروید به صورت ابری، و همچنین کامپیوتر را داشته باشید. البته با داشتن گیم پس آلتیمیت، دیگر نیازی به سرویس ایکس باکس گلد نیز برای تجربه بازیهای آنلاین نخواهید داشت و ماهانه یک یا دو عنوان را نیز به صورت رایگان دریافت خواهید کرد.
درحالی که کنسول ایکس باکس سری ایکس با قیمت 499 دلار معرفی شده بود، بسیاری از کاربران نگران این قیمت بالا بودند. با این وجود، مدتی پس از آن اطلاعاتی از یک کنسول دیگر در خانواده کنسولهای نسل نهمی مایکروسافت لو رفت.
طبق شایعات ماههای گذشته و همچنین اعلام رسمی، این دستگاه که بعدها با نام کنسول ایکس باکس سری اس معرفی شد، قابلیتهای مشابهی را با کنسول سری ایکس خواهد داشت؛ مانند رهیگری پرتو (Ray-Tracing) و اجرای چند بازی به صورت همزمان (Quick Resume). با این حال ویژگی سری ایکس که آن را گرانتر میکند، اجرای بازیها در نرخ ۱۲۰ فریم بر ثانیه با کیفیت 4K است که در سری اس، این کیفیت به 1440P کاهش مییابد.
به هر حال کنسول ایکس باکس سری اس تنها 299 دلار قیمت دارد و گزینهای بسیار مناسب برای افرادی خواهد بود که قصد تجربه بازیهای نسل آینده را با کمترین خرج دارند؛ چراکه حتی نسخه دیجیتالی کنسول پلی استیشن 5 هم چیزی حدود 100 دلار از سری اس گرانتر خواهد بود.
البته لازم به ذکر است که کنسول ایکس باکس سری اس نیز کاملا دیجیتال بوده و قابلیت اجرای بازیهای فیزیکی با دیسک بلوری را نخواهد داشت.
این برنامه که در حال حاضر تنها در کشورهای محدودی اجرا شده، به کاربران اجازه میدهد تا تنها برای ۳۵ و یا ۲۵ دلار در ماه، یکی از دو کنسول سری ایکس و یا اس را همراه با عضویت گیم پس آلتیمیت خریداری کنند.
این طرح از مایکروسافت، در حال حاضر برای کشور ایران در نظر گرفته نشده اما این شرکت اعلام کرده که آن را گسترش خواهد داد.
قابلیت اجرای بازیهای قدیمی، یکی دیگر از برنامههایی است که مایکروسافت شدیدا روی آن کار کرده است. با قابلیت Backward Compability در هر دو کنسولهای نسل نهمی مایکروسافت، میتوانید بالغ بر یک هزار بازی از چهار نسل متفاوت ایکس باکس را تجربه کنید.
البته تنها اجرای این بازیها مدنظر نیست و مایکروسافت سعی کرده تا تجربه آنها را به بهترین شکل ممکن برای کاربران فراهم کند؛ برای مثال، کنسول ایکس باکس سری ایکس میتواند وضوح تصویر HDR و همچنین نرخ ۶۰ و یا ۱۲۰ فریم بر ثانیه را برای بازیهای قدیمی اعمال کند. همچنین کنسول سری ایکس، همان وضوح تصویر HDR را با نرخ ۶۰ فریم بر ثانیه، برای عناوین قدیمی ارائه خواهد داد.
این در حالی است که سونی، برای کنسول پلی استیشن 5 چنین قابلیتی را در نظر نگرفته و برای مثال، بازیهای کنسول پلی استیشن 2 یا کنسول پلی استیشن 3 روی دستگاه جدید قابل اجرا نخواهند بود. مایکروسافت به خوبی از این فاکتور برای جذب کاربران استفاده کرده است.
اگر اخبار بازیهای رایانهای را دنبال کرده باشید، قطعا راجب خریداری شدن شرکت زنیمکس مدیا (Zenimax Media) توسط مایکروسافت شنیدهاید. طبق قرارداد بین این دو شرکت، مایکروسافت مبلغی حدود ۷.۵ بیلیون دلار را برای خرید زنیمکس مدیا پرداخت کرده که شامل استودیوهایی مانند بتسدا (Bethesda)، آرکانه (Arkane) و اید سافتور (id Software) میشود.
این استودیوها، سریهایی مانند بازی Bioshock بازی Dishonored و یا بازی Doom را ساختهاند که حال با به انحصار درآمدن آنها، اتفاقات عجیبی در آینده بازیهای رایانهای خواهد افتاد.
اگر مایکروسافت حقوق بازیهای چنین استودیوهای قدرتمندی را انحصاری کند، عناوینی مانند بازی Elder Scrolls VI و بازی Starfield در آینده تنها برای کنسولهای ایکس باکس عرضه خواهند شد.
به هر حال، مایکروسافت اعلام کرده که تمامی عناوین این استودیوها انحصاری نخواهند شد، اما اضافه شدن تمامی آنها به سرویس گیم پس، و همچنین پایینتر بودن قیمت آنها برای خانواده ایکس باکس قطعا از برنامههای این شرکت خواهد بود. همچنین عناوین بزرگ و مورد انتظاری مانند بازی Starfield قطعا در انحصار ایکس باکس خواهد بود و کاربران برای تجربه آن، مجبور به تهیه کنسول ایکس باکس خواهند بود.